ForsideHvem står bag?- Hvem står bag?

– Hvem står bag?

Grundlægger

Steen Ulnits (billedet herover) er grundlægger af Dansk Videncenter for Sportsfiskeri, som blev etableret i 2005.

Uddannet cand. scient i fiskeribiologi fra Aarhus Universitet i 1987. Arbejdede i en årrække med fiskeopdræt i Mellem- og Fjernøsten samt Sydamerika, inden han droppede det forurenende fiskeopdræt for at hellige sig kampen for et bedre vandmiljø.

Forfatter til mere end 30 papirbøger om fiskeribiologi, fisketurisme, vandmiljø og sportsfiskeri samt har medvirket i en lang række andre bogprojekter – danske såvel som udenlandske – med tekst og/eller fotos. Læg hertil 20 e-bøger.

Steen har besøgt flere end 65 lande i de år, hvor det var politisk korrekt at flyve langt og klimaet stadig ikke noget, man snakkede om.


Styregruppen

Dansk Videncenter for Sportsfiskeri har nedsat en bredt favnende styregruppe, hvis medlemmer alle har til fælles, at de ser lystfiskeriet som et stort aktiv for samfundet. Styregruppen afstikker videncentrets kurs og kommer med forslag til dets aktiviteter. Styregruppen består af følgende personer:

Tage Andersen

Tage på laksefiskeri i Norge

HD i organisation og ledelse, MBA fra South Bank University, London

Tidligere direktør for Tradium i Randers (1988 – 2016). Tidligere forstander for Handelsfagskolen i Odder (1983-1988). Bestyrelsesposter i andre lokale virksomheder.

Formand for Erhvervsakademi NordØstJylland, formand for Skolesamarbejdet i Randers, Nordea (råd) samt Real Kredit Danmark (råd)

Har medvirket ved omfattende systemeksportprojekter i Baltikum, Rusland og Bulgarien vedrørende uddannelse og uddannelsessystemer. Har desuden medvirket ved store udviklingsprojekter under Finansministeriets personaleforvaltning.

Ivrig jæger, som foretrækker riffeljagten – helst efter kronvildt. Efter pensionen er laksefiskeriet i Danmark og Norge kommet til at fylde mere. Han fik i 2021 sin første Gudenå-laks og gentog succes’en i 2022.

Tage har været bestyrelsesmedlem af DVSC siden starten i 2005.


Henrik Leth Hansen

Henrik en kold dag på fjorden

Født i 1951 på Frederiksberg. Flyttede i 1975 til Randers på grund af de bedre fiskemuligheder her. Udlært som automekaniker. Arbejdet som maskinarbejder med CNC.

I 70’erne medlem af VS – siden 1993 medlem af Socialdemokratiet. Siden 1990 beskæftiget i Metal med uddannelse, jobbank og vejledning samt medlemsblad.

Valgt som afdelingsformand i Metal Randers i 1998. Hovedopgaven var her den faglige og politiske ledelse af Dansk Metal – Randers. Pensioneret som formand for Dansk Metal i 2016, men stadig aktiv i lokalpolitik og suppleant i Randers Byråd.

Dedikeret fluefisker siden 8-års alderen – i dag med gedden som foretrukne fisk. Fisker mere end de fleste – over 100 ture om året! Aktiv i kampagnen for en fritløbende Gudenå og mod brugen af selvfiskende redskaber til rekreativt fiskeri.

Henrik har været bestyrelsesmedlem af DVSC siden starten i 2005.


Claus Pape

Claus i aktion ved Lilleåen

Østjyde med forstand på økonomi og guitarspil. Engageret kano- og kajaksejler, der også har interesse for livet under kølen. Claus Pape er indfødt østjyde og engageret i at befri den Gudenå, som Århus Kommune lagde i lænker med etableringen af Tangeværket i 1924.

Claus er en dreven debattør, der senest besøgte Midtjyllands Avis for at debattere med formanden for Foreningen for Bevarelse af Tange Sø. Emnet var naturligvis den kommende nedlæggelse af Tange Sø og befrielsen af landets længste vandløb, Gudenåen.

Som bosat i Aarhus i mange år har Claus stor interesse i Gudenåen og Tangeværket, der i sin tid primært skulle levere strøm til det lokale sygehus i netop Aarhus.

Claus har været bestyrelsesmedlem af DVSC siden 2022.


Peter Fosgerau

Peter og Frederik efter god kamp

Formand for Langå Sportsfiskerforening – med mange laks og havørreder på samvittigheden fra såvel Gudenåen som tilløbet Lilleåen. Kender og elsker af både whisky og whiskey, som han gerne deler med ligesindede venner.

Peter har fisket siden barnsben, hvor hans far tog ham med til åen for at fiske – og i skoven for at jage. Peter fanger mange fisk og er derfor en vellidt leverandør af røgede ørreder og laks til omgangskredsen.

I fritiden er Peter fodbolddommer for den lokale ungdom. Det giver både sved på panden og en god kondition, der er gavnlig ved åen.

Peter har været bestyrelsesmedlem af DVSC siden 2022.


René Busk

Indehaver af Lystfisk.dk i Randers, en af landets største forhandlere af fiskegrej og beklædning. René er lige nu i gang med at fordoble antallet af kvadratmetre i butikken ved Aarhusvej.

René lever af at sælge fiskegrej, hvilket var en god forretning under Coronaen, hvor alle skulle ud at fiske. Lige nu mærker han tydeligt, at der mangler fisk i Gudenåen, Randers Fjord og langs Djurslands kyster.

Det går ud over salget af fiskegrej fra den nye butik, og René arbejder derfor aktivt for at skaffe flere fisk til lystfiskerne.

René har været bestyrelsesmedlem af DVSC siden 2022.


Søren Fischer Jensen

Tidligere direktør i familievirksomheden Randers Tandhjulsfabrik AS / Fischer Gears, som blev grundlagt i 1920 med udgangspunkt i et mindre maskin- og reparationsværksted. I dag et højteknologisk fabriksanlæg på 10.000 m2 med over 200 værktøjsmaskiner.

Tidligere formand for Dansk Industri (DI) i Østjylland, medlem af Det Konservative Folkeparti og opstillet til Folketinget i Randers-kredsen.

Elsker hurtige biler og gamle motorcykler. Har fisket siden barnsben og fisker stadig gerne – men for lidt!

Tak til Søren: Vi siger i Dansk Videncenter for Sportsfiskeri tusind tak til Søren for at have været med helt fra den spæde start i 2005. Det har været en ære at have en lokal sværvægter som Søren med i bestyrelsen!

SENESTE ARTIKLER

Giv Gudenåen tilbage til den danske natur

Nedenstående indlæg blev bragt i JP Aarhus Debat, Morgenavisen Jyllands-Posten, tirsdag den 19. september...

Vandprøver kontra faunaundersøgelser

Da det i foråret viste sig, at der løb forurenet vand fra Nordic Waste...

Situationsrapport fra Tange

Demonstration ved værket Claus Pape beretter: Nu er det jo ikke hver dag, jeg får mulighed...

Alling Å

Prøvetagning i Alling Å henholdsvis opstrøms og nedstrøms genbrugsfabrikken Nordic Waste samt nedstrøms gartneri...

– Kan fisk føle smerte?

Det gør ondt at få en krog i fingeren. Det kan alle lystfiskere skrive...

North Atlantic Salmon Fund (NASF)

I Reykjavik på Island bor en mand med store visioner. Det er Orri Vigfusson, født...

Ny spændende bog om Havbrug
Pris kr. 249,95

Signerede eksemplarer kan bestilles på steen@ulnits.dk