ForsideUddannelseHvad afholder vi kurser i

Hvad afholder vi kurser i

Lystfiskeri eller sportsfiskeri er mange ting. Og lystfiskere er ikke så lette at sætte i bås. Nogle fisker helst med flue, andre med spin. Atter andre er medefiskere eller foretrækker at fiske fra båd. Herunder finder du en række foredrag og kurser, som på den ene eller anden måde beskæftiger sig med lystfiskeri og fisketurisme.

For mange er fluefiskeri den fiskemetode, man ender med. Man starter måske karrieren med orm på krogen og fortsætter så med spinner og blink. Er det ikke længere nok, tiltrækkes mange af fluefiskeriet, som er en helt anden måde at fiske på. En metode, hvor det at fange fisk ikke længere er det eneste mål. Rejsen derhen er lige så vigtig. En metode, der har lige så mange facetter, som man selv ønsker at tilføje.

Nogle vil bare fiske med deres fluer. Måske i dybeste ensomhed. Andre øver gerne fluekastet i konkurrence med ligesindede. Nogle binder fluer for at fange fisk på dem – andre, fordi det er en fascinerende udfordring i sig selv. Nogle fordyber sig i insektlivet i vandet og binder nøjagtige efterligninger af de arter, som fiskene tager. Og så videre.

Én ting er derfor sikker: Som fluefisker behøver man aldrig kede sig. Der er altid noget nyt at tage fat på – nye ting at lære. Og vil du ikke selv bruge de fornødne år på at lære dig kunsten, så er genvejen klar: Et af nedenstående kurser!

Fisketurisme – på godt og ondt (foredrag)

Fisketurisme kan være et guldæg, hvis det lægges rigtigt. Hvis lokalbefolkningen drages med ind fra starten. Fisketurisme kan ellers skabe megen lokal modstand. Hør, hvordan de har grebet det an på Fyn.  


Fisketurisme – sådan! (kursus)

Der er mange penge i en velorganiseret fisketurisme. Men hvordan griber man det an, hvis man er en virksomhed, der gerne vil tiltrække fisketurister? Det er præcis, hvad dette kursus drejer sig om!  


Studierejser

Med mellemrum arrangerer Dansk Videncenter for Sportsfiskeri studieture til spændende destinationer rundt omkring i verden. Indtil videre har vi været på Grønland, Island, Irland, Mexico og Alaska.  


Fiskerejser (fotogalleri)

Rundt omkring i verden findes destinationer, hvor man tager sportsfiskeriet meget alvorligt. Hvor man er klar over den økonomiske værdi af en veludviklet fisketurisme.  


Kystflue på Kalø (kursus)

Kalø ligger midt i det danske rige og lokker med noget af landets bedste kystfiskeri efter havørred. Vi er omgivet af gode fiskepladser, hvor du kan lære om havørredens vaner og kystfluefiskeriets mysterier!  


Tørflue på Gram Slot (kursus)

Vi bor på den smukke nyrestaurerede Gram Gaard ved Gram Slot og Gram Å. Da majfluerne sværmer i denne måned, er tidspunktet ideelt til tørflue og nymfe efter bækørred og stalling!  


Weekend-kurser Mols

Vi har base i mit sommerhus på Mols, omgivet af vand på alle sider. Her kan vi altid finde læ for vinden, og her finder vi mange forskellige kysttyper samlet på ét sted. Det perfekte sted at lære at “læse” kysten!  


Dagskurser Mols

Vil du gerne have lidt “hands on” undervisning på kysten – det være sig i fluekast eller fiskemetoder – er et dagskursus på Mols sagen. Du bestemmer selv fart og indhold af dagen! Populær gaveidé.  


SENESTE ARTIKLER

Giv Gudenåen tilbage til den danske natur

Nedenstående indlæg blev bragt i JP Aarhus Debat, Morgenavisen Jyllands-Posten, tirsdag den 19. september...

Vandprøver kontra faunaundersøgelser

Da det i foråret viste sig, at der løb forurenet vand fra Nordic Waste...

Situationsrapport fra Tange

Demonstration ved værket Claus Pape beretter: Nu er det jo ikke hver dag, jeg får mulighed...

Alling Å

Prøvetagning i Alling Å henholdsvis opstrøms og nedstrøms genbrugsfabrikken Nordic Waste samt nedstrøms gartneri...

– Kan fisk føle smerte?

Det gør ondt at få en krog i fingeren. Det kan alle lystfiskere skrive...

North Atlantic Salmon Fund (NASF)

I Reykjavik på Island bor en mand med store visioner. Det er Orri Vigfusson, født...

Ny spændende bog om Havbrug
Pris kr. 249,95

Signerede eksemplarer kan bestilles på steen@ulnits.dk