ForsideUddannelseBook et foredrag: Fisketurisme - på godt og ondt

Book et foredrag: Fisketurisme – på godt og ondt

Fisketurisme kan være et guldæg, hvis det lægges rigtigt. Hvis lokalbefolkningen drages med ind fra starten. Fisketurisme kan ellers skabe megen lokal modstand og uvilje. Hør, hvordan fisketurismen er startet, og hvordan man har grebet det an i udlandet.

Hør også om erfaringerne fra “Havørredeldorado Fyns Amt” – i dag blot “Havørred Fyn” – som er landets første og suverænt største projekt inden for fisketurisme. Foredragsholder er fiskeribiolog Steen Ulnits, der har været med i det fynske havørredprojekt fra starten i 1990. Som både webmaster, konsulent og foredragsholder.

Det økonomiske potentiale i fisketurisme er stort, men der er også mange faldgruber. Undervejs vil vi komme ind på flere konkrete eksempler på fejl, mangler og misforståelser, der sagtens kunne have været undgået, og som sagtens kan undgås – blot man tager højde for dem fra projektets start. Så slipper man efterfølgende for en masse besværligt oprydnings- og opklaringsarbejde og kan i stedet fokusere helt på at øge indtjeningen.

Der vil i foredraget blive givet en hel del konkrete eksempler på, hvordan man lokalt – i Danmark såvel som i udlandet – har formået at udnytte en sund fiskebestand i en lukrativ fisketurisme. Og emnerne spænder vidt – fra skrubber i Randers Fjord til laks på Island. Fisketurisme er nemlig mange ting, og lystfiskere er langt fra den homogene gruppe, som turisterhvervet længe gerne har villet tro. De er meget forskellige og skal naturligvis behandles derefter!

Ring gerne for at give relevant lokalt input til indholdet i dette foredrag, som jeg efterhånden har holdt mange gange over hele landet. For lokalpolitikere og embedsmænd såvel som for private aktører – det være sig ejere eller bestyrere af hoteller, kroer, vandrehjem og campingpladser. Personale fra enkelte grejbutikker har også været på skolebænken.

Kontakt Steen Ulnits på mobil 23 32 89 88  – email steen@ulnits.dk

SENESTE ARTIKLER

Giv Gudenåen tilbage til den danske natur

Nedenstående indlæg blev bragt i JP Aarhus Debat, Morgenavisen Jyllands-Posten, tirsdag den 19. september...

Vandprøver kontra faunaundersøgelser

Da det i foråret viste sig, at der løb forurenet vand fra Nordic Waste...

Situationsrapport fra Tange

Demonstration ved værket Claus Pape beretter: Nu er det jo ikke hver dag, jeg får mulighed...

Alling Å

Prøvetagning i Alling Å henholdsvis opstrøms og nedstrøms genbrugsfabrikken Nordic Waste samt nedstrøms gartneri...

– Kan fisk føle smerte?

Det gør ondt at få en krog i fingeren. Det kan alle lystfiskere skrive...

North Atlantic Salmon Fund (NASF)

I Reykjavik på Island bor en mand med store visioner. Det er Orri Vigfusson, født...

Ny spændende bog om Havbrug
Pris kr. 249,95

Signerede eksemplarer kan bestilles på steen@ulnits.dk