ForsidePublikationerFishing the World - Catching them all!

Fishing the World – Catching them all!

Siden det første besøg på Grønland i 1974 har Steen Ulnits aktivt søgt efter og fanget et utal af eksotiske fiskearter i mindst lige så eksotiske omgivelser. I bogen “Fishing the World – Catching them all!” præsenterer han et halvt hundrede af de fiskearter, der har gjort mest indtryk på ham – som turist, lystfisker og fiskeribiolog.

Læs om kendte såvel som mindre kendte eller sågar helt ukendte fiskearter, der alle har været en rejse værd på stang og line. Forfatterens ambition har hele tiden været at fange autentiske fiskearter i autentiske omgivelser – dér, hvor naturen placerede dem, og ikke dér, hvor vi mennesker efterfølgende har sat dem ud.

Da forfatteren som ung fortalte sine forældre, at han ville droppe skolen, lagde de en grusom fælde for ham: Hvis han gennemførte gymnasiet, ventede der en fiskerejse til Grønland for enden af regnbuen!

Steen Ulnits slæbte sig gennem gymnasiet, kun holdt oppe af drømmen om Grønland. Han gennemførte årene på Sønderborg Statsskole og fik så belønningen i 1974. Men da han kom hjem igen fra det høje nord, var rejselysten for alvor vakt i ham. Hele verden lå derude og ventede. Han gennemførte efterfølgende biologistudiet på Århus Universitet og rejste undervejs så meget, som han overhovedet kunne.

Rejseriet fortsatte efter studierne – som turist, rejseleder, forfatter, fotograf, lystfisker og fiskeribiolog. Det er indtil videre blevet til mere end 65 besøgte lande, og flere kommer hele tiden til. Bogen er på engelsk og produceret som Print On Demand i USA.

SENESTE ARTIKLER

Giv Gudenåen tilbage til den danske natur

Nedenstående indlæg blev bragt i JP Aarhus Debat, Morgenavisen Jyllands-Posten, tirsdag den 19. september...

Vandprøver kontra faunaundersøgelser

Da det i foråret viste sig, at der løb forurenet vand fra Nordic Waste...

Situationsrapport fra Tange

Demonstration ved værket Claus Pape beretter: Nu er det jo ikke hver dag, jeg får mulighed...

Alling Å

Prøvetagning i Alling Å henholdsvis opstrøms og nedstrøms genbrugsfabrikken Nordic Waste samt nedstrøms gartneri...

– Kan fisk føle smerte?

Det gør ondt at få en krog i fingeren. Det kan alle lystfiskere skrive...

North Atlantic Salmon Fund (NASF)

I Reykjavik på Island bor en mand med store visioner. Det er Orri Vigfusson, født...

Ny spændende bog om Havbrug
Pris kr. 249,95

Signerede eksemplarer kan bestilles på steen@ulnits.dk