Angmassalik

Østgrønland, når det er smukkest

Besøger man for første gang Grønland, er det med al sandsynlighed Vestgrønland. Med ankomst til Narssarssuaq i syd eller Søndre Strømfjord i nord. Og sandsynligvis føler man, at man er kommet til et gigantisk og meget øde naturområde.

Det er man imidlertid ikke – i hvert fald ikke sammenlignet med Østgrønland. På den anden side af den massive indlandsis, som Nansen krydsede i 1888 – for øvrigt som den første nogensinde – er der langt mere øde.

Det er indlandsisen, som skiller Grønland i to dele, der aldrig ses og kun sjældent snakker sammen. Som heller ikke taler det samme eskimosprog længere. Denne forskel understreges af, at man skal til Island for at komme til Østgrønland. Fra Vestgrønland er der ingen faste forbindelser over indlandsisen. Og skal man fra Angmassalik til Scoresbysund, der begge ligger i Østgrønland, må man også er smut tilbage over Island først…

De logistiske udfordringer gør, at Østgrønland er langt mindre udviklet end Vestgrønland. På alle områder. Nærværende rapport søger at evaluere mulighederne for at opdyrke en lukrativ fisketurisme i Angmassalik, Østgrønland – baseret på velhavende turister, der flyver ind fra Island. Potentialet er der i form af rige naturressurser, men transporten er en hindring.

SENESTE ARTIKLER

Alling Å

Prøvetagning i Alling Å henholdsvis opstrøms og nedstrøms genbrugsfabrikken Nordic Waste samt nedstrøms gartneri...

– Kan fisk føle smerte?

Det gør ondt at få en krog i fingeren. Det kan alle lystfiskere skrive...

North Atlantic Salmon Fund (NASF)

I Reykjavik på Island bor en mand med store visioner. Det er Orri Vigfusson, født...

International Game Fish Association

Dansk Videncenter for Sportsfiskeri har besøgt en af verdens største lystfiskerorganisationer, International Game Fish...

650.000 danske lystfiskere

Fiskeriministeriet har bedt Gallup undersøge, hvor mange lystfiskere der er i Danmark, og hvad vi egentlig...

Åbent brev til Fishing Zealands styregruppe

“Randers, 9. oktober 2017” Kære Fishing Zealand styregruppemedlem: Vi har noteret os, at lystfiskermagasinet Fisk &...

Ny spændende bog om Havbrug
Pris kr. 249,95

Signerede eksemplarer kan bestilles på steen@ulnits.dk